Burgerraad in Noord-Holland over inrichting kustzone

Woon jij in Noord-Holland of bezoek je de Noord-Hollandse IJsselmeerkust bij Wervershoof of Andijk regelmatig? Laat dan weten wat jij waardeert en belangrijk vindt voor de inrichting van deze kustzone. 

Je kunt de raadpleging tot en met 13 juli invullen via deze link.

Nederland heeft veel grote watergebieden. Denk bijvoorbeeld aan het Waddengebied en het IJsselmeergebied. De komende jaren doet Werken met Waterlandschappen (WmW) onderzoek naar hoe we de kusten van deze grote wateren het beste kunnen gebruiken. Waar moet plaats zijn voor recreatie? Waar voor landbouw en waar voor natuur? Hoe blijven we zorgen voor schoon water en voor veiligheid? De IJsselmeerkust Wervershoof-Andijk is één van de kustgebieden uit het onderzoek. Daarover gaat deze raadpleging.

De IJsselmeerkust Wervershoof-Andijk is een belangrijke plek voor recreatie. Er zijn fiets- en wandelgebieden, zwemlocaties, een jachthaven en horeca. Maar de IJsselmeerkust Wervershoof-Andijk is ook een belangrijk natuurgebied. Er groeien veel verschillende planten in het gebied. En er zijn veel dieren, die een plek nodig hebben om te rusten, te eten en te broeden.

WmW kan een aantal keuzes maken als ze de IJsselmeerkust Wervershoof-Andijk opnieuw indelen. We willen graag weten wat bewoners en bezoekers van de IJsselmeerkust Wervershoof-Andijk daarbij belangrijk vinden. In deze raadpleging geeft u aan waarmee WmW volgens u rekening moet houden.